Documentació

Recital de Juan Carlos Mestre en el Port (30 març 2019)

https://www.youtube.com/watch?v=6DlA4d7GVcc

Sessions de la vesprada del 28 de març: TAULA REDONA 1: Iniciatives i actuacions de les CC.AA. en l’àmbit de la memòria històrica i democràtica; TAULA REDONA 2: Experiències municipals de recuperació de la memòria històrica i democràtica; CONFERÈNCIA: Guerra civil i dictadura de Franco: història i memòria, Julián Casanova.

https://youtu.be/Z7n2YWuIFoU

DIÀLEGS SOBRE LA REPRESSIÓ DE LES DONES REPUBLICANES. Mónica Moreno Seco (Universitat d’Alacant) i Ana Aguado Higón (Universitat de València). Coordina: Emilio Soler Pascual, historiador.

DIÀLEGS SOBRE LES COMISSIONS DE LA VERITAT: El dret a la veritat, a la justícia, a la reparació i garanties de no repetició. Comissió de la Veritat. Jaime Ruiz Reig (President d’AMESDE i de la Plataforma Comissió de la Veritat), Cristina Almeida (advocada, membre de la Junta directiva d’AMESDE) i José Antonio Martín Pallín (Magistrat emèrit del T. Suprem) Coordina: José Luis Romero, advocat

PANELL EXPERTS- 2: LA REPRESSIÓ DE LA MAÇONERIA. Bruno Vargas (Université Fédérale de Tolosa de Llenguadoc Midi-Pyrénées), Vicent Sampedro Ram (Universitat de València) i Manuel Según Alonso. Coordina: Paloma Serrano, periodista.

 https://vertice.cpd.ua.es/202505

TAULA REDONA- 3: El moviment memorialista: situació actual i prospectiva. Bonifacio Sánchez (Representant de l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica); Javier Moreno (President de l’Associació Fòrum per la Memòria); Xato Galante (Coordinadora Estatal de Suport a la Querella Argentina contra crims del franquisme, CEAQUA); Rafael García Meseguer (Comissió Cívica d’Alacant per a la Recuperació de la Memòria Històrica/ Lògia Constant Alona). Coordina: Mar Iglesias, periodista

CONFERÈNCIA: Juan Negrín, president del govern. Intervé: Carmen Negrín (Presidenta d’Honor de la Fundació Juan Negrín). Presenta: Mónica Moreno Seco, historiadora.

https://vertice.cpd.ua.es/202506

PANELL EXPERTS- 1: Càtedra Interuniversitària de Memòria Històrica i Democràtica. Intervenen: Javier Navarro Navarro (Universitat de València); José Miguel Santacreu (Universitat d’Alacant) i Rosa Monlleó (Universitat Jaume I). Coordina: Mariano Sánchez Soler, periodista.

https://www.youtube.com/watch?v=c5o5GZ1pBYI&t=13s

ACTE INAUGURAL DE LA TROBADA

https://youtu.be/VvWlKMEzkP4

PONÈNCIA: “El final de la Guerra Civil a Alacant”, Francisco Moreno Sáez i Juan Martínez Leal

https://youtu.be/CEZsXSAzHfE

ACTE PÚBLIC EN EL PORT D’ALACANT: HOMENATGE ALS REPUBLICANS

https://www.youtube.com/watch?v=dkpPI9V231M