Benvinguda

I TROBADA INTERNACIONAL ‘POLÍTIQUES I PRÀCTIQUES DE MEMÒRIA HISTÒRICA I DEMOCRÀTICA’

La Presidència de la Generalitat Valenciana, la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques i la Comissió Cívica d’Alacant per a la Recuperació de la Memòria Històrica es complauen a presentar la Trobada Internacional ‘Polítiques i pràctiques de Memòria Històrica i Democràtica’, que se celebrarà a Alacant durant els dies 28 al 31 de març de 2019, per a commemorar el 80 aniversari del final de la Guerra Civil en aquesta ciutat. Hi col·laboren la Universitat d’Alacant, la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, AMESDE, l’Ajuntament d’Alacant, l’Autoritat Portuària d’Alacant i altres institucions i organitzacions.

En aquest esdeveniment participaran historiadors i juristes de prestigi internacional que oferiran ponències i intervencions que versaran sobre la Memòria Històrica i Democràtica i el seu estat actual a Espanya, així com sobre els Drets Humans i la Justícia Universal. D’altra banda, s’exposaran i debatran altres temàtiques, com ara la situació actual i la prospectiva del moviment memorialista al conjunt de l’Estat, les polítiques i les pràctiques institucionals entorn de la Memòria Històrica i Democràtica, les experiències municipals de recuperació de la Memòria, la recerca en Memòria Històrica i la internacionalització de les accions memorialistes. Addicionalment, s’abordaran aspectes complementaris en els panells d’experts i taules redones programats. S’oferiran, finalment, exposicions, espectacles i itineraris sobre temàtiques concomitants amb la Memòria Històrica i Democràtica. 

Les institucions i entitats convocants conviden tots els organismes, associacions i organitzacions que treballen en l’àmbit de la Memòria, els membres de les associacions memorialistes, els professionals, els professors i estudiants universitaris vinculats o interessats en la temàtica i la ciutadania en general a participar en l’ampli fòrum de debat i reflexió, així com en les activitats socioculturals, que concreta el programa provisional de la Trobada que es publicarà en les pròximes setmanes.

En aqueix document, a més del programa d’activitats, s’oferiran indicacions útils relatives a l’allotjament, restauració i accés a diferents llocs de la ciutat en els quals es desenvoluparan els actes, exposicions i visites que conformen l’esdeveniment. Així mateix, es facilitarà el procediment per a realitzar la inscripció i per a participar en les activitats.

Al document, a més de l’agenda d’activitats, s’oferirà informació complementària relativa a l’accés a diferents llocs de la ciutat on es desenvoluparan els actes, exposicions i visites que conformen l’esdeveniment. Així mateix, es facilitarà el procediment per a realitzar la inscripció i participar-hi.

Desitgem que l’ampli programa científic i participatiu que es proposa siga del seu interés, i esperem saludar-lo personalment durant la Trobada.

El Comité Organitzador